Revisie en Ruildelen

Reviseren (revisie) is een uit het Frans afgeleid woord dat herzien betekent, in dit geval het nakijken en eventueel herstellen van machines en/of onderdelen.

Allereerst worden alle delen ontdaan van oliën, vetten en andere vormen van aanslag. Daarna volgt een inspectie van de respectievelijke delen en een analyse van de oorzaken van de ontstane problemen. Vervolgens worden de aangetaste onderdelen gedemonteerd. Als blijkt dat deze na bewerking weer probleemloos kunnen functioneren, kunnen ze opnieuw in gebruik worden genomen. Bij twijfel over het weer goed functioneren wordt in de regel vervanging van het onderdeel geadviseerd.

Ruildelen zijn hiervan afgeleid. 

Voorbeeld:

Een waterpomp die bij een behaalde urenstand of bij eventuele problemen qua lekkage bijv. vervangen dient te worden. Wordt op locatie snel uitgewisseld. Dit is in de regel geen nieuwe waterpomp maar een gereviseerde een ruil pomp. Bij deze pompen wordt alles nagekeken. Al het lagerwerk, afdichtingen en assen worden hierbij vernieuwd. De behuizing daarentegen wordt uiteraard ook geinspecteerd maar in de regel weer hergebruikt. Hierdoor ontstaan onderdelen die niet 100% nieuw zijn maar wel 100% functioneren. Hierdoor kunnen de kosten aanzienlijk dalen. Vele fabrikanten werken met een soortgelijk systeem.

Uiteraard zoals u kunt verwachten werken ook wij met dit principe en hebben daardoor o.a. voor CAT veel ruildelen op voorraad liggen. Cat ruildelen zijn vaak makkelijk te herkennen deze onderdeelnummers beginnen vaak met 0R, 10R of RD.